Absolut bästa barnvagnsfiken!

Halloj alla läsare! Det finns folk som kan störa sig på oss med barnvagn (jo, faktiskt! ;) ) Därför kommer här tips på två av de absolut bästa barnvagnsfiken. I allafall söder om stan. Suveräna oaser att besöka i sommar, inte värda att missa! Där vi med barnvagn är mer än välkomna!

Kent Design Café:  Ett nyöppnat café för i sommar. Kent Design Café ligger idylliskt inklämt mellan ett kontorskomplex och 2 vackra sekelskiftesbyggnader vid Liljeholmsbron ungefär. Ta tuben till Liljeholmen och gå ner till Lustikulla Konferens, in genom valvet och plötsligt står ni i en grönskande liten oas fylld av lyxiga utemöbler (Kent säljer utemöbler oxå förresten!) med kuddar för typ 700-900 spänn styck för små bebishänder att kladda ner. Här är personalen supertrevlig och tillmötesgår alla mina och Filippas krav på iskall islatte och fruktig fruktsallad trots att det inte ens finns på menyn. På menyn finns både kakor, latte och mat. MYCKET plats för barnvagnar. Dock inget skötbord på toan men det är bara att slänga upp blöjväskan runt knuten och byta i naturen. Caféet är beläget i en vacker 1700-talsbyggnad, bara den värd att åka och titta på. Runt hörnet finns vattnet med broöppning som är spännande för lite större barn och över bron hittar ni Hornstull och Street. MISSA INTE!!!

Tove, Herman och David fikar järnet på härliga soffor i det gröna!

Wintervikens Café: Lättast att hitta genom att åka till Liljeholmen med tunnelbana och sedan ta en rask promenad längs vackra Trekants-sjön och sedan gå under Essingeleden och fortsätta tills ni kommer nästan ända bort till vattnet vid Vinterviken (Ja, caféet stavar med W). Eller så kan man ta snabbspårvägen från Liljeholmen 2 stationer och hoppa av i Gröndal. Då blir det en aningen kortare att gå. Wintervikens Café ligger i en gigantisk gammal tegelbyggnad och själva cafédelen är STOOOR.  Här finns inga problem med att hitta plats för båda barnvagn och bebisar. Dessutom finns lekhörna och micro ute i lokalen. Toa med skötbord oxå. Och dessutom roliga utställningar att spana in. God mat, trevligt fika och riktigt bra personal! Ta med badkläder och handduk för bredvid caféet ligger själva Vinterviken där det går att hoppa ner i det svalkande vattnet från trägången längs klipporna.

Här finns fler tips på barnvagnsvänliga fik.

Inte helt välkommen överallt. Men alltid hos Kent och på Winterviken.

Annonser

3 Responses to Absolut bästa barnvagnsfiken!

 1. Filippa skriver:

  UNDERBARA fik! Hoppas att fler mammor/pappor och bebisar hakar på och besöker dem! Och de utan barn också givetvis, om de står ut med oss. :-)

 2. ett s.k cafébiträde skriver:

  googlade lite för att se vad som sagts om kent design café, blev skitglad av att läsa detta! spread it on!

 3. Filippa skriver:

  Vi gör vårt allra bästa, ”ett s.k cafébiträde”! Superbra service och jättemysigt!!! Vi här på SPANKK var hos er idag, till exempel! And we just löööv you! :-D

  PS: Lyxtallriken var för övrigt utsökt!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: