Den älskade fjärrkontrollen finns inte på BR leksaker

Hur kommer det sig att alla leksaker idag är i plast och röda, blå, gröna eller gula, eller ännu hellre en mix av dessa färger? Herman gillar givetvis dessa leksaker eftersom allt nytt är spännande men inget INGET slår silvret! Datorn, skedarna, tvättkorgarna, mammas halsband, tunnelbanans stänger, kroken i taket och framförallt FJÄRRKONTROLLEN. Den är silver och svart och lagom teknisk med en mängd olika knappar att pilla lite på. Inget får Herman att åla fram så fort som fjärrisen. Röda nallen – nope, nallen I-or – nixpix, plastapan med frukterna – men vad fasen tror du, mamma?, fjärrkontrollen – ja ja JA!!! Vill haaaaaa!!! Så varför BR, varför har ni inte mera silverleksaker? Som tur är har vi en del silver hemma. Pappa har varit snäll och gett Herman sin gamla mobiltelefon till exempel. Den är superkul och får minsta gråt att bli till glädje. Men ute i bebisbutikerna lyser silvret med sin frånvaro. Dags att tänka om, säger jag, nu är 2000-talets bebisar här så varför är inte 2000-talets leksaker här då? Nytänk, kära BR, det är vad som krävs nu. Generation NU vill inte ha gammal plastig skåpmat, de vill ha the real thing. Lite bling bling i sin tillvaro och lite teknisk glamour att vistas i, i väntan på att bli stora.

Herman släpper inte kontrollen i första taget.

Lite mer (o?)inspirerande leksaker hittar du här.

Annonser

6 Responses to Den älskade fjärrkontrollen finns inte på BR leksaker

 1. Filippa skriver:

  JAG VET, JAG VET!!! Gissa vem som bestämmer över vilka TV-kanaler vi ska kolla på här hemma?! Hoppas bara att det gör sonen till en megateknisk kille som skruvar upp hyllor, fixar datorer och slår i spikar under hela sin tonår. Kettil och jag är… inte fullt så tekniska som vi skulle önskat att vi var. :-)

  Den leksaksaffär som först fattar grejen med fjärrkontroller för barn kommer hur som helst att tjäna storkovan!

 2. Sandra skriver:

  Jag känner så väl igen det där!

 3. Filippa skriver:

  Vad märkligt ändå! Kanske beror det på att våra barn känner att det är något MYCKET VIKTIGT de håller i handen – makten över TV.n! :-) (Vår fjärris är nämligen inte silverfärgad utan svart! Hur förklarar du det, Tove?)

 4. Tove skriver:

  Hmmm…Filli, jag har ingen förklaring…eller jo, kanske handlar det inte bara om silver utan om teknikprylar. Läste kommentarerna som vi fått i ett tidigare inlägg och där förklaras det att killapor gillar blått osv…kanske Herman och David diggar teknikprylar mer än plastprylar för att de är killar?

 5. Filippa skriver:

  Måste vara så. Om vi adopterade en apa i vår familj skulle han och David slåss om fjärren och att slippa diska. OM det var en killapa alltså…

 6. Tove skriver:

  Ja för skulle det vara en tjejapa så skulle du och den slåss om att få blogga. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: