Herman äventyraren!

Inte bara i innerstaden är köerna långa till dagis. Här i Aspudden står Herman i kö till dagis mitt över gatan (förskola heter det!) men får ingen plats utan har istället blivit hänvisad till ett ställe ca 30 minuters gångväg hemifrån. Okej, jag ska inte klaga, det kanske inte är så långt med tanke på att de på Kungsholmen får förslag på att sätta sina barn på dagis i Fruängen. Men det känns ändå lite trist när det finns massa dagis precis där vi bor.

Aspudden kryllar av småbarnsfamiljer och alla vill de att sina barn ska gå precis där vi vill att Herman ska gå. Såklart. Men i morgon bär det iväg till dagis långtbortistan. Första dagen. Nervöst för oss föräldrar. Och så spännande. Herman kommer gå i gruppen Äventyret. Passar ju super. Och vi står kvar i kön till ett dagis närmare. Så kanske, om vi har tur, kan vi göra dagiskarriär och få plats på dagiset mitt över gatan lagom till Herman fyllt 6 år. Vore ju toppen.

dagiset_grandparents

Dagiset Morföräldrarna är ett mycket bra dagis det med. Endast en småbarnsgrupp om 2 barn totalt och med 2 st mycket utbildade förskolelärare. Det är dessutom gratis. Topp! 

Annonser

6 Responses to Herman äventyraren!

 1. Hans Gordon skriver:

  Det här specialdagiset i Gröndal funkar ungefär som obs-klasser gjorde i skolan förr i världen. Som professionella, välutbildade pedagoger betraktar vi i princip alla, barn som föräldrar, som okunniga, outbildade, ohanterliga och allt annat som börjar på o (ovana, olämpliga, osäkra med mera). Med våra sofistikerade metoder utvecklar vi långsamt barnen och deras föräldrar så att dessa grupper, utan att de riktigt märker det, blir allt mer socialt, mentalt, emotionellt kompetenta. Men, sorry folks, från och med i morse är det inte längre gratis. Vi tar betalt i form av champagne, löjrom, hummer, wokad scampi och annat lite smått och gott. Det är bara att bära hem en låda sånt till oss så kör vi igång behandlingen på direkten. /Gröndalsdagiset

 2. Mammamumrik skriver:

  Hej på med dagisstarten! Jag kan förstå att H inte kan gå kvar i Gröndal om de ska ha betalt in natura. Ska de utsläpade småbarnsföräldrarna kånka gigantiska lådor och ställa sig och woka efetr jobbet. Nä det går inte!

  För övrigt tycker jag att det gott kunde hata dagis och efterdagis i stället. Skolans pedagogik har alltid legat lite efter dagis, eller hur (om du tvekar läs det skakande vittnesbördet ovan ;-)

 3. Mammamumrik skriver:

  Heta dagis ska det vara. Hata dagis kan man ju inte göra!

 4. Tove skriver:

  Ja, hata dagis ska man ju inte göra, Mammamumrik! :) :) :)

 5. Jessica skriver:

  De här snygga dagis- det heter förresten inte dagis- det heter Förskola som min femåring ständigt påminner mig om- fröknarna- (läs pedagoger) känner jag igen!!! De är inte vad de utger sig för att vara- de är fotomodeller!

 6. Tove skriver:

  Hahah, ja, just det ja, Jessica. Och snygga sådana dessutom. Fast på Hermans riktiga dagis har han tre fröknar som alla är superlånga och supersmala.Känns lite alien över det hela faktiskt. Undrar om inte de oxå är undercovermodeller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: