Hermans morfar: sandigt värre

Jodå, det är fint med fin sand. Här på Koh Samed finns tonvis med sånt som katterna gillar att ha i sina lådor. Den sätter sig som ett litet ljusbrunt draperi på fötter och ben och följer sen snällt in i bungalowen. Och i sängen.

Jodå, det är fint med sol. Solen strålar. Tänk på det: strålar. Det är som att vandra omkring i ett operationsrum på Radiumhemmet. Ett antal vitskinnade tycker att det är fint att bli strålade. Efter några dagar blir huden lätt läderartad. Snyggt?

Jodå, det är fint med azurblått, klart, ljummet vatten. Man lägger sig i det och flyter omkring hur länge som helst. Man blir ungefär som rimmad lax i huden. Eller saltlake.

Herman vandrar förståndigt omkring med solskyddskläder inkluderande mössa med häng på, som skyddar både nacke och hals. Han har så otroligt förståndiga föräldrar. Har jag sagt att Hermans mormor och morfar är glada och stolta över att Hermans mamma och pappa äntligen fått till det på riktigt? Alltså, de där två – och nu syftar jag på Lelle o Tove – är som gjorda för varann. Skruv och mutter med korrekta dimensioner. Betyder att de är helt olika varandra – och just därför passar så oerhört bra ihop.

Ungefär som Hermans morfar och mormor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: