Vårt perfekta dagisbarn

Igår var vi på ”kvartsamtal” på dagis. Vi fick reda på att Herman är en mycket omtänksam kompis som hjälper sina kamrater på med kläderna vid utgång och ger kramar om en vän är ledsen. Han är mycket intresserad av språket och använder lite krångliga ord helt rätt och ger ett eko tillbaka om fröken säger något…lite som att smaka på meningen. Så gör han även hemma. Han gillar samlingen och flanosagorna. Han är ett perfekt dagisbarn, sa fröken. Och vi blev mäkta stolta. Och vilken utveckling från första samtalet med dagis då vi fick reda på att Herman gärna satt lite stilla och spanade mest.

Idag känns det som om Herman är extremt trygg på dagis. Han trivs och gillar att vara där. Och vi gillar dagiset. Och kompisarna han har där.  Men framför allt pedagogerna som är så engagerade och trevliga och gör ett sånt fantastiskt bra jobb. Tack!

Annonser

2 Responses to Vårt perfekta dagisbarn

  1. Hans Gordon skriver:

    Ja, det här är inte så märklig utveckling egentligen. Men jag har slitit rätt hårt för att få till det. På vissa måndagseftermiddagar. Då har det låtit så här: ”Stå upp!” ”Sitt ner!” ”Spring runt!” ”Klättra högt!” ”Fall mjukt!” Klä på Freija kläderna – nu!” ”Klä av Freija kläderna nu!” ”Nej, inte alla kläderna förstås!” ”Krama Freija – nu!” ”Nej, sluta grovhångla med henne!”
    Så där har vi hållit på. Plus lite givakt-övningar och sånt. Och det verkar ju ha gett resultat.

  2. Anna skriver:

    Måste givetvis vara storkusinernas positiva föredöme. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: