Beach 2011 here we come!

Panik panik potatisgris. Bikiniångest!
Ibland går tiden för fort och man inser försent att man ska stå halvnaken på en strand om typ 5 veckor. De håriga benen går ju liksom att göra något åt innan dess men den ”fina” muffintopsmagen…hmm…där har jag ett problem.

Som ung var jag avis på de där tjejerna med lite rundad mage. Min var platt och det var superfult. Tyckte jag då. Jag gick i högstadiet och mina vita jeans såg hemska ut ovanpå den där platta magen. Ha! Nu är den tiden förbi. Det där fina rundade stadiet är även det long gone och istället har jag hamnat på nästa etapp. Muffintoppen. Så kan det gå när man har fött två barn och inte tränat magen ordentligt. Och när man är närmare 40 än 37 (komma 5). Och alla vi med muffintopsmagar tar varann i armkrok och gungar sådär vi-kvinnor-emellan-70-tals-kramgo-aktigt-och-bara myser-och-håller-om-och-med-varann.

Men nu till bikiniångesten.
Jag har en okej bikini…tankini. Det är ett sånt där linne istället för bh. Och ett par breda bikinibyxor som håller magen på plats fram tills man trillat i vattnet. Sen gör det ju inget för då är man ändå under vattnet och ingen ser hur magen vobblar runt där under ytan. Men en bikini räcker ju inte för tre månader på stranden. Man måste ha minst tre (3!). Minst!

Så jag spanar in alla butiker på nätet. Vad finns kvar på rean? En blåblommig tantbh i storlek 90 g (way too big) eller en trekantstop i 70 a (way, WAY too small!)… Efter en helkväll av spanande förstår jag att min muffintopsmage bara är sååå ute. Bild efter bild på små slanka 15-åriga plattfisar visar mig hur beach 2011-kroppen ska se ut. Oj en såndär vill jag ha, tänker jag och ser en snyggt mönstrad bikini, och ser migsjälv som 15, platt, brunbränd och precis lagom retusherad så man ser sådär härligt len och porslinshyad ut. Och man doftar aprikos och salta bad. Och så har man smink jämt och går aldrig hemifrån utan vita tänder. Och man fiser aldrig. Men så slås jag plötsligt av en fasansfull insikt. Det där är ju inte jag. Jag är ju mycket mera lik barbamamma…eller barbapappa för den delen oxå. Attans, tänker jag i stället, det är ju bara 5 veckor kvar. Hur ska jag hinna bli 15 till dess?

Jag, när jag var 15. Eller bara en illustration. 

Annonser

One Response to Beach 2011 here we come!

  1. guldmor skriver:

    Barbaskön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: