Bangkok-update

Bangkok från 27:e våningen.

 

Det är skrämmande hur sorglöst livet kan te sig här mitt inne i Bangkok. Bara en bit bort pågår Thailands största översvämningskatastrof någonsin. Men här inne i city märks det knappt. Jo, något färre folk på gatorna och framförallt färre turister. Utanför hotell och butiker ligger höga vallar av sandsäckar och längs Sukhumvit finns även de som murat upp höga skyddsmurar ifall vattnet skulle komma. Men kommer vattnet? Fortfarande går åsikterna isär. Några säger att vattnet definitivt inte kommer nå inre kärnan medan andra säger att ingen går säker och att det finns stor möjlighet att även city kommer läggas under vatten. Undertiden går vi runt nästan som vanligt. Shoppar mat och vatten, äter gott och har det gott. På sina ställen växer det upp små marknadsstånd där man kan donera pengar eller ja, ALLT. Allt behövs för de som förlorat sina hem. Igår donerade vi 400 baht sammanlagt. Det är ca 80 kronor. Det känns futtigt i det stora hela men alltid något.

Vi förklarar för Herman vad som pågår. Det är lite för svårt för en 4-åring att greppa. Men han lyssnar och vi pratar och ritar och berättar. Sen säger han söta saker som att han vill ge en av sina leksaker till de där barnen som bara badar hela dagarna.

Idag blev det frukost hemma med efterföljande dopp i poolen och strax ska vi bege oss ut för att leta lite förnödenheter vi glömt inhandla. Så som rakskum och hårspray. Viktigt viktigt. Sen blir det middag på Soda igen. Och idag kom Hermans guldmor med man hit. Hurra!

 

Herman och Bob busar på som vanligt.

Sova sova…

…mera sova.

En guldig Tuk-Tuk föll Herman i smaken och inhandlades längs med Sukhumvit.

Dopp i poolen!

Bob är inne i fasen: jag-vill-bara-gå-ingenting-annat-och-om-mina-föräldrar-får-ryggvärk-struntar-jag-i-det-för-jag-bara-måste-få-gååååå!

Vattnet når upp till hakan i Bangkok! Hehe…jag vet, jättebilligt skämt. Det var inte ens roligt. Eller jo, lite.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: