Ingen bra dag men en bra kväll

Idag har vi haft en riktig trist dag. Den började ganska okej. Lite seg. Jag fick sova middag med Bob medan Lelle och Herman kollade tecknade filmer. Så var det dags för dagens utflykt och idag styrde vi kosan mot floden och hotellet Shangri-La för lite afternoon tea. Lyx ska det vara. Vi firar min födelsedag redan nu, jag bjuder, sa jag och fick iväg alla familjemedlemmar mot värmen utanför dörren.

Vi hade kollat snabbt på internet och sett att det enbart var på söndagar hotellet hade sin speciella buffé med allt-vad-du-kan-äta-och-lite-till. Just den ville vi ha! Och eftersom vi inte är i Bangkok nästa söndag passade vi på att klara av detta moment just idag. Vi tog sky train till floden och gick mot hotellet. Höga murar har byggts utanför nästan varje butik och de flesta hade stängt. Kanske bara för att det var söndag. Kanske på grund av hotet om översvämning.

Shangri-La hade i allafall öppet och var i princip helt tomt i lobbyn. Och ingen buffé så långt ögat nådde. Idag har vi klassisk afternoon tea, sa kvinnan som mötte oss. Vi blev superbesvikna. Buffén frågade vi trånande? Nej nej, sa kvinnan, den börjar vi med först den 27 november.

Eftersom vi åkt ända dit slog vi till ändå. Tre tallrikar med små torra scones, mackor och konstiga marmeladkulor. Dessutom luktade toan kattpiss enligt Lelle som fick ta ett blöjbyte mitt i allt sconesätande. Vi firar mig en annan dag istället, sa jag, men bjöd ändå.

Sen tog vi sky train och tuk tuk mot Suan Lum Night Bazaar för att träffa upp Hermans guldmor och man. Den är stängd, sa tuk tuk-föraren. Vaddå stängd, sa vi, totalförvirrade och hopklämda där bak i åkdonet. Stängt, sa chaffören, stängt! För att det är söndag? Översvämningskatastrof? Nej, stängt. För gott! Och framför oss tronade en mörk, tom park upp sig, med ingenting vettigt att göra.

Det blev en tur tillbaka till lägenheten för en fördrink och sen middag på en restaurang i närheten istället. Det vart jättetrevligt trots att Bob vägrade sova och personalen gjorde allt vad de kunde för att hålla honom vaken med sina gullanden och tittutanden. Mitt i restaurangen stod en stor inglasad tågbana som fick Herman glad och nu är klockan strax efter tolv och en ny dag tar sin början.

Herman tyckte också afternoon tea var supertrist.

Annonser

2 Responses to Ingen bra dag men en bra kväll

  1. Hans Gordon skriver:

    Håller Shangri-La på att packa ihop? Har kockarna flytt och personalen gått ner i depression? Sannolikt har man förlorat massor av gäster i år. Kanske det är förklaringen. Prova något hotell längs Sukumvith i stället, t ex Sheraton. Om ni nu vill göra om experimentet.

  2. Anja skriver:

    Tur att er swimmingpool verkar väldigt härlig i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: