Vi och Herman

Herman vinkar lite snabbt åt flickan vid andra bordet. Gå fram och säg hej, manar jag på. Men då får du följa med, ber han. Nej, du vågar själv, tänk på at hon också är blyg. Hon vill att du ska komma fram och säga hej.
Han går snabbt halva vägen fram och stannar och tittar och ler lite sen rusar han snabbt tillbaka till mig. Jag är för blyyyyg.

Herman saknar sina kompisar.

I en hel månad har han fått stå ut med att bara leka med oss. Och vi är inte de roligaste lekkamraterna.

Och trots att Tub Tim här på Koh Samet är ett paradis har inte de svenska barnfamiljerna hittat hit än. De sitter på beachen bredvid och trängs på sina solstolar istället.

Som tur är har Herman livlig fantasi. Han berättar om många äventyr han gör tillsammans med sina kompisar han har hemma i Sverige. Mest…nästan alltid är det Tim som är med på de galna äventyren. Och så säger han så här:

Vi och Tim bor i ett högt hus och vi bor högst upp och under oss bor Evin och Rut och det finns en stege som man kan klättra upp på och då kan man åka raket…

Vi och Tim. Det är Herman och Tim. Inga andra. Men han har inte helt greppat att det heter JAG och Tim. Alltid ”Vi och Tim”. Och det är så gulligt så varken jag eller Lelle rättar honom. Såna bra kompisar är vi.

Tråkigt ibland, tycker Herman.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: