Från Bang Lut till Nai Yang

Så här ser det ut i omgivningarna kring Bang Lut. Just denna bild är tagen längs huvudgatan som man kommer körande på från Khao Lak.

Och så kan det se ut så här.

Och så här. Men så plötsligt…

Ta da! En flashig bröllopsbutik ute i ingenstans. Här jobbar Nok, som också jobbar på restaurangen där vi bor. Nok kan fixa allt från klänning till hela bröllopsfesten. Vad kostar en klänning frågade jag nyfiket. Från 20.000 Baht och upp. Lite dyrt tänkte jag som hade trott att det skulle vara snorbilligt. Fast sen förstod jag att det inte bara var klänningen hon menade. För ca 70.000 Baht, berättade Nok, kunde man få två brudklänningar (en till vigseln och en till festen på kvällen och två uppsättningar killkläder (vigsel och fest) och så sminkös att ha med sig hela dagen (inklusive sminket såklart) PLUS att man blir sminkad och fixat till fototillfället som skre ca 1-2 månader innan (så man kan ha bilden med på bröllopet. Vill man kan fotograferingen ske på till exempel simillian-öarna. Fotograf ingår i priset. Liksom blomsterarrangemang, frukt och middag för ca 50 pers.

Vi är som raketer i rymden och släpper av oss delar alltmedan vi reser vidare. På Koh Mak släppte vi flera kilo i form av trasiga leksaker, kläder, skor, böcker. I Bang Lut försökte vi bli av med ca 20 kilo till men ingen kom för att köpa.

Lelle och Bob på uppdrag.

Bob och jag i solen.

Vårt pick och pack blir ett flygplan om Herman får välja.

På väg från Bang Lut till Phuket och Nai Yang beach.

Somliga sov resan igenom.

På Nai Yang Beach Resort finns sköldpaddor, de äter sallad.

Tre rader solstolar.

Pappan dog i tsunamin och efter det blev det bråk i familjen (enligt vår taxichafför) och därför står detta hotell och förfaller mitt i idyllen i Nai Yang.

Får man välja denna, undrar Bob och hoppas på en riktigt stor och grön glass.

Herman passar på att leka medan vi andra äter.

Detta gjorde vi i eftermiddags.

Grabbarna grus (sand) tar sig ett välförtjänt dopp.

 

Imorgon 06.45 går flyget upp till Bangkok. Vi tar taxi direkt till Ban Phe och Koh Samet (igen igen igen igen). Fjärde gången gillt. Vi ses där.

8 Responses to Från Bang Lut till Nai Yang

 1. Anna skriver:

  Ånej… Nu visar ni såna där fruktansvärt underbara bilder på sandstränder och vatten igen… Jag vill också vara där!

 2. arstahavsbad skriver:

  Vi har det mycket bättre här hemma i Sverige. Friska, klara, kyliga vindar drar ner från norr. Det lyser och blinkar i alla fönster när mörkret faller – och det gör det alltjämt tidigt. Människor huttrar snabbt förbi längs gator och torg och inne i shoppingcity vimlar det av folk som letar reafynd. Mysigt. Och vi slipper både mygg och sandloppor. Vi har bara varandra. Mysigt.

 3. Jennie skriver:

  Ha ha! Koh samet igen – ni är då för härliga! Tubtim eller? Är avis på er, hade gärna varit där istället för att börja jobba!!

  Intressant att se bilder fr nai yang, vi bodde 1 natt på samma ställe som ni när vi var där i somras.

  Hälsningar Jennie (koh Samet)

 4. Anki skriver:

  Hej!!!
  Kikade runt på din blogg lite och såg att ni besökt Bang Lut och jag tror ni hyrde det hus vi ska hyra om två veckor. Skulle bli jätteglad om du kan berätta lite om huset, omgivningarna och så. Ser att ni hyrde en sån där moppe, vart gjorde ni det och hur mkt kostade det?? Gick det bra att vara där med två barn? Våra är 10 månader och 3 år. Var poolen väldigt salt så barnen klagade på svid i ögonen??
  Skulle bli jätteTacksam om du vill maila mig eller svara på din eller min blogg.

  Mvh
  Anki

 5. Staffan skriver:

  Hej Tove,

  Skicka gärna lite info till mig också om huset. Vi ska hyra det framöver och det är alltid bra med lite input från någon som varit där.

 6. Susan skriver:

  Gärna info till oss också. Vi ska till bang lut inovember😀. Hälsningar susan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: