The perks of magsjuka

Man får ju se det lite positivt – det här med magsjuka. Gör vardagen lite mer spännande så att säga.
Så för er som känner att ni kanske har en magsjuka coming up (he he… i dubbel bemärkelse ), här är lite vardagsspänning att se fram emot:

Jobbet: Det är inte var dag man får kasta sig fram och tillbaka till kontoret. Jobba 7-10, hem och vabba lite för att sen kasta sig tillbaka och jobba mellan 18-23. Och så svara på lite jobbmail innan man släcker sänglampan lagom till klockan klämtar halv tre.

Kul med lite ny heminredning: Oj, hade vi sådär få lakan…hmmm…kanske borde kasta oss iväg och shoppa upp sig på ett förråd? Till dess får vi sova på den där spygröna gardinen som ändå bara ligger i syskåpet och skräpar. Kliar skönt mot ryggen.

Ny kontakt med grannarna: Man kanske inte har tvättmaskinstestning som hobby men varför inte pröva? Hur många tvättar kan man köra på ett dygn? Kuddarna kräver tennisbollar för att få upp fluffet. Så dunk dunk dunk och kanske får du oväntat besök mitt i natten?

Lite extra tid för mys med familjen: En två-tre timmar på natten för extra familjemys. Gosa, kramas, duscha tillsammans, torka lite spyor, torka lite golv, städa, se på TV (de visar filmer mitt i natten – visste ni det?), gråta lite, skratta lite, leka med bilar och dansa. Och så kan man leka leken ”vem kan sova i detta oljud?” för att se vem i familjen som är mest uthållig.

20121003-152857.jpg
Man kan göra jobbscheman inför kommande vecka för att sen bara ha det som en sorts framtidsvision magnetiserad på kylskåpet.

20121003-153101.jpg
Man kan starta upp ett internetcasino där ens vänner kan gå in och satsa pengar på vem i familjen som blir näste man att drabbas.

20121003-153317.jpg
Man kan kolla vilka leksaker som håller i tvätten.

20121003-153427.jpg
Och så kan man försöka nå beach 2013. Fast Bob var ju size zero från början och jag är inte säker på att size minus ligger i tiden just nu. Man vill ju inte vara en fashionfool bara för man råkar ha lite diarré liksom.

Annonser

One Response to The perks of magsjuka

  1. Linda nimrodsson skriver:

    Underbart skrivet, jag vek mig dubbelt av skratt! Och känner med er! Själv har jag just varit hemma i en vecka med två barn varav ett haft vattkoppor men varit piggare än pigg. Mamman är såhär på fredagskvällen allt annat ön pigg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: